Helytörténeti Múzeum
4765 Csenger, Hősök tere 3.
telefon: +36 (44) 715-209
e-mail: info@csengerimuzeum.hu

>>ARCHÍVUM

2015

Október 23-án fiatal csengeri tehetség mutatkozott be Szegedi Eszter személyében, aki a nyíregyházi művészeti középiskola végzős hallgatója. A kiállítást egykri tanára, Deák Erika nyitotta meg. A tárlat 2016 elejéig látható.

A csengeri Almanap rendezvényeinek egyikén hagyományosan az a képzőművészti kiállítás nyílt meg, melyen a Szatmári Képzőművészek Egyesülete (Szatmárnémeti) mutatkozott be.

A még 2014 novemberében elnyert pályázati pénzből kirestaurált XVII- századi két úrasztali kendő visszakerült a reformáció csengeri történetét bemutató tárlóba.

Retrókiállítást rendeztünk július 20-tól a múzeum anyagából, az 1960- 70-es évek mindennapi tárgyaiból.

Június 5-én mutatkozott be a szatmárnémeti „Gyermekek Palotája” képzőművészeti szakköre, egyúttal együttműködési megállapodást írt alá a csengeri Múzeum az intézménnyel, Renyu Péter igazgatóhelyettes és Gergely Csaba festő. A vendégek változatos és színes kultúrműsorral kedveskedtek a megjelenteknek.

Május közepére elkészült a múlt évben sajnálatosan kihagyott múzeum bejárati előtti rész térkövezése.

Május közepén nyílt meg a Vajai Téli alkotótábor és az Ősz Művésztelp képeiből összeállított tárlat.

Március 23-30-ig tartott Sanyikerten egy feltáró ásatás, a nyíregyházi Jósa András Múzeum szervezésében, vezető régész Pintye Gábor volt, résztvett még Tompa György régész és Bocz Péter régésztechnikus is. A helyi múzeum munkatársai is kivették részüket a munkákból. Az ásatás legértékesebb lelete egy kora Árpád-kori épen előkerült kemence volt.

Március 13-án nyitotta meg Komlódy Miklós alpolgármester az év első kiállítását. Szabó Tamás tyukodi restaurátor szakos hallgató mutatkozott be változatos technikájú és témájú képeivel.

2016. évi archívum

2014. évi archívum

Copyright © Achatius 2010.